A hajápolás sokak szerint nem illik össze a rasta hajjal. Pedig összeillik, mert ha nem mossa meg az ember a haját, akkor bizony büdös lesz, viszketni fog és minden mocsok benne lesz. A haj nem összeragad, hanem összecsomósodik.

 

Az ápolás:

1.: Horgolás
2.: Sodrás
3.: Mosás
4.: Waxolás

Horgolás

      A kiálló szálakat be kell horgolni a tincsbe. Ezek a szálak kijönnek alvásközben, mosástól meg még maguktól is, ilyen mindig lesz. A horgolás technikája igen egyszerű: átszúrod a horgolótűt a tincsen és a körülötte lévő kiálló szálakat rátekered.Ez után kihúzod a tűt a tincsből. Aztán megint beleszúrod és megint rátekered a kiálló szálakat. Ezt addig ismételgeted, amíg el nem tűnnek a kiálló szálak. Ez sok idő. Kezd a tincs tövénél a horgolás és haladj a vége felé.

Lap tetejére

Sodrás

      A behorgolt tincseket fogd a két tenyered közé és sodorgasd. Kicsit fáj, de ez ezzel jár. Ettől megint kijön pár szál, amit megint csak be kell horgolni, de ha azt is megcsinálod, akkor nagyon szép lesz a hajad.

Lap tetejére

Mosás

      A rasta hajat is kell mosni. Lehetőleg csak tiszta vízzel mosd! De ha mindenképpen ragaszkodsz a samponhoz, akkor használj olcsó fodrászsampont, olyat, amiben nincs sok összetevő. Azok a samponok, amikben sok az adalékanyag, azok állítólag kibontják a hajat, és nem fog összecsomósodni és összefilcesedni.

Lap tetejére

Waxolás

     Én nem használok waxot készítésnél sem és ápolásnál sem. De ha te akarsz, akkor csináld. A wax megakadályozza a haj kiszáradását és segíti a filcesedést, de mind e mellett olyan, mintha disznózsírt kennél a hajadra, szerintem. A technikáját nem írom le, mert nem is alkalmazom, Vengi oldaláról tanuld meg a waxolás módját.

Lap tetejére


Naptár
Szavazás
Neked milyen raszta haj tetszik?
Hosszú és sok vékony tincs
Hosszú és kevés vastag tincs
Rövid és sok kis tincs
Egy hosszú
Kopasz vagyok!